Supă de varză cu cârnaţi afumaţi

Supă de varză cu cârnaţi afumaţi

Ingrediente (6 porţii)
½ lingură ulei
450 g cârnaţi afumaţi, tăiaţi felii subţiri
1 lingură unt
2 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
1 ceapă albă potrivită, tocată
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 varză albă mică, tocată
430 ml supă de pui
360 ml apă
1 cub concentrat supă de pui
2 cartofi potriviţi, descojiţi şi tăiaţi cubuleţe
1 lingură zahăr brun
½ linguriţă piper
¼ linguriţă seminţe de chimen, opţional
¼ linguriţă cimbru uscat
80 g smântână grasă

Mod de preparare
Încingi uleiul într-o oală mare. Adaugi feliile de cârnaţi afumaţi şi le prăjeşti până când capătă o culoare frumoasă. Le scoţi şi le dai deoparte. Adaugi untul în aceeaşi oală şi căleşti morcovii şi ceapa, la foc mediu, până se înmoaie. Pui usturoiul şi sotezi 1 minut. Adaugi varza tocată şi căleşti în continuare, amestecând 1-2 minute, până se înmoaie. Pui cartofii cubuleţe, torni supa de pui şi apa, adaugi cubul de supă concentrată şi zahărul brun. Laşi supa să dea în clocot, acoperi oala şi fierbi la foc mic până când se înmoaie cartofii. Condimentezi cu piper negru măcinat, seminţe de chimen, cimbru şi torni smântâna. Laşi să mai fiarbă puţin, apoi serveşti supa caldă.

Sursa + foto: spicysouthernkitchen.com

Comenteaza acest articol

css.php