Surprize, de Crăciun, pentru copiii din Băneasa

Surprize, de Crăciun, pentru copiii din Băneasa

2017 a fost un an destul de agitat pentru comunitatea locală a orașului Băneasa, care a fost chemată la urne pentru a-și decide viitorul administrativ. La propunerea primarului Paul Coliș, în majoritate covârșitoare, locuitorii au votat pentru revenirea la statutul de comună, cel de oraș aducându-le doar taxe mai mari și imposibilitatea accesării fondurilor europene și guvernamentale pentru dezvoltare locală. În prezent, se fac ultimele demersuri pentru ca Guvernul să emită o hotărâre prin care Băneasa va reveni comună, însă procedura este greoaie.
În altă ordine de idei, la ultima ședință de Consiliu Local, primarul Paul Coliș le-a propus aleșilor alocarea, din bugetul local, a unei sume de bani pentru organizarea unei serbări de Crăciun, ai cărei beneficiari să fie toți copiii din localitățile care aparține, din punct de vedere administrativ, de Băneasa. Astfel, pe lângă cei 840 de copii care urmează o formă de învățământ preuniversitar, alți 63 de copii cu handicap vor primi daruri cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului și, de asemenea, vor participa la serbarea intitulată ”Pomul de Craciun 2017”.
Tot cei mai mici locuitori din Băneasa vor fi beneficiarii mai multor investiții pe care administrația locală dorește să le realizeze în infrastructura de învățământ. La propunerea primarului Paul Coliș, s-a alocat deja suma de 300.000 lei, din bugetul local, din secțiunea de dezvoltare a anului în curs, pentru achiziția lucrărilor de reparații la acoperișul școlii din Negureni, dar și pentru construirea unui grup sanitar la aceeași unitate de învățământ. Potrivit edilului, un grup sanitar decent este absolut necesar copiilor, care foloseau unul improvizat, fără conexiune la rețeaua de apă.
Un alt proiect al edilului este execuția unei noi grădinițe pe strada Trandafirilor, propunere care a primit deja aprobare pentru a fi finanțată din Programul Național de Dezvoltare Locală.

Comenteaza acest articol

css.php