Suspecți de infracțiuni informatice călcați de oamenii legii

Suspecți de infracțiuni informatice călcați de oamenii legii

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 2 percheziţii la persoane bănuite de infracțiuni îndreptate împotriva sistemelor informatice, informează OGPR, într-un comunicat, două mandate de aducere fiind puse în executare.

La data de 13 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Prahova, la persoane bănuite de infracțiuni îndreptate împotriva sistemelor informatice.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 26 iunie – 10 august a.c., persoanele în cauză, folosind programe informatice dedicate, ar fi lansat atacuri informatice și accesat ilegal mai multe web-site-uri aparținând unor persoane juridice de drept public și drept privat din România și străinătate, alterând conținutul web-site-urilor și perturbând funcționarea acestora.

Totodată, în unele cazuri, cei în cauză ar fi solicitat sume de bani, în monedă virtuală, pentru restabilirea situației anterioare.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și mijloace de stocare a datelor informatice.

Polițiștii au pus în aplicare 2 mandate de aducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice și perturbarea funcţionării sistemelor informatice

La activități au participat și jandarmi.

sursa: politiaromana.ro

Comenteaza acest articol

css.php