Ţăranii Dobrogeni vă invită la un târg inedit, de produse tradiţionale

Ţăranii Dobrogeni vă invită la un târg inedit, de produse tradiţionale

  Inomar Cluster și Asociația Țăranii Dobrogeni în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”, Constanța, Federația Națională a Producătorilor de Produse Tradiționale, Primăria Ovidiu și Moesis by Angelo organizează la Constanța, în perioada 8-10 septembrie 2017, prima ediție (editie pilot) a Târgului Național de Produse Tradiționale.
  Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția I, Constanța, se va desfășura pe platforma Facultății de Șiințe ale Naturii și Științe Agricole, Universitatea Ovidius, zona Campusului universitar (platforma/parcarea din fața corpului B, Aleea Universității nr. 1)..
  Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția I, Constanța, va încadra și conferinta inițiată de președintele Inomar Cluster, Stănică Enache, „Rolul produselor tradiționale în promovarea destinației” susținută de reprezentanți ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale și invitați reprezentativi din Dobrogea.
  În cadrul Târgului Național de Produse Tradiționale, ediția I, Constanța vor participa producatori, membrii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, din județele, Alba, Arad, Sibiu, Maramureș, Oradea, Suceava, Hunedoara, Vâlcea, Bistrița, București, Dolj, Sălaj, Argeș, Satu Mare, alături de producatori dobrogeni din județele Tulcea și Constanța.
  Obiectivele Targului Național de Produse Tradiționale sunt:
promovarea conceptului de produs tradițional în special pentru consumatori;
protejarea produselor tradiționale şi a producătorilor tradiționali;
promovarea acestora pe piața comunitară;
schimburi tradiţionale culinare
promovarea Dobrogei si a județului Constanța
promovarea comunității Țăranilor Dobrogeni
promovarea produselor locale/dobrogene
promovarea destinației
vizibilitatea și promovareaUniversității Ovidius, Constanța și a Facultății de Șiințe ale Naturii și Științe Agricole, Universitatea „Ovidius”, Constanța
  Inomar Cluster, Asociația Țăranii Dobrogeni, Universitatea „Ovidius”, Constanța Primăria Ovidiu și Moesis by Angelo își propun ca în cadrul Târgului Național de Produse Tradiționale să identifice potențiali producatori dobrogeni care, pe viitor vor fi îndrumați/consiliați pentru obținerea atestatelor de produse tradiționale, autorizarea şi înregistrarea lor la nivel european și ale căror produse vor fi promovate și vândute pe platforme locale, naționale și europene. Inomar Cluster va furniza servicii de suport şi consultanță pentru inovare și așa cum a făcut și până acum, va suține Asociația Țăranii Dobrogeni în accesarea și ntegrarea”know-how” şi a tehnologiilor noi dar și în comercializarea propriilor produse.
  Prin constituirea Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiţionale și odată cu apariția Ordinului nr. 724 din 29 iulie 2013, produsele tradiționale au fost diferențiate clar de cele obținute în sistem industrial. Totodată, producătorii de produse tradiționale, s-au poziționat distinctiv în preferințele consumatorilor. Aceștia, au început să aprecieze modul în care sunt obținute produsele și mai ales lipsa aditivilor alimentari, utilizați în industrie cu efecte negative asupra sănătății.
  
  Producătorii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiţionale vor fi prezenți la Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția I, Constanța cu diverse produse tradiționale atestate ce acoperă o gamă largă de produse alimentare:
produse din carne – mezeluri tradiționale specifice fiecărei regiuni a țării
brânzeturi proaspete și maturate derivate din lapte
miere și produse apicole
dulcețuri, gemuri, siropuri
diferite sortimente de zacuscă
pâine de casă, prăjituri, cozonaci și plăcinte
pește și derivate ale acestui produs
băuturi alcoolice specifice regiunilor cu tradiție în domeniu – sortimente de palincă, horincă sau țuică
  Țăranii Dobrogeni vor fi prezenți la Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția I, Constanța cu produse din gospodriile proprii, legume, fructe, preparate din carne, miere de albine și alte produse apicole, dulcețuri, gemuri, compoturi, siropuri, zacuști, lapte, brânză de toate felurile, iaurt, țuică, vin, prăjituri, obiecte și meșteșugărești.
  Târgul Național de Produse Tradiționale, ediția I, Constanța poate deveni unul din evenimentele fanion ale Dobrogei, îmbogățind cu noi oportunități de sprijin producatorii/fermierii din regiune și oferind consumatorilor produse naturale, de bună calitate.

Comenteaza acest articol

css.php