Tartă cu gem de vişine

Tartă cu gem de vişine

Ingrediente
Pentru aluat
180 g făină
50 g făină de migdale
50 g zahăr pudră
120 g unt rece
1 gălbenuș
1 lingură apă rece

Pentru umplutură
500 g brânză mascarpone
400 g smântână pentru frișcă
150 g zahăr
4 linguri gem de vișine

Preparare
Pentru aluatul de tartă, amesteci cele două tipuri de făină cu zahărul. Adaugi untul tare tăiat cubulețe. Frămânți cu mâinile până se încorporează untul. Adaugi gălbenușul, apa, iar aluatul pe care-l obții îl înfășori în folie alimentară și-l dai la frigider 1 oră.

Între timp, bați frișca până devine cremoasă. Încorporezi brânza mascarpone, zahărul și dai crema la frigider.

Întinzi aluatul într-o tavă cu pereți înalți și-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30 de minute. Pui peste el o mână de fasole pentru a nu se umfla. După acest timp scoți boabele de fasole și îl mai lași să se coacă 15 minute. Când aluatul de tartă s-a răcit, îl acoperi cu crema de la frigider. Decorezi tarta cu gemul de vișine. Dai prăjitura la rece 3 ore.

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php