Teren de minigolf în mijlocul staţiunii Mamaia, transformat în hotel cu 8 etaje

Teren de minigolf în mijlocul staţiunii Mamaia, transformat în hotel cu 8 etaje

În 2009, într-un cadru oficial, se punea piatra de temelie a unui nou hotel în staţiunea Mamaia, la doi paşi de Iaki. Locaţia – fostul teren de minigolf, al firmei Spectru 2001 SRL, pe care invstitorul dorea să ridice un hotel de patru stele, cu demisol, parter şi 5 etaje plus şase parţial, Grand Sea Plazza, sub administrarea cunoscutului lanţ hotelier Ramada.

Reprezentanta proprietarului, Denise Bojan, spunea atunci că este vorba despre o investiţie de 18 milioane de euro, iar lucrările trebuiau realizate până în 2011. Criza economică era se făcea deja simţită, iar construcţia nu a început nici în 2009, nici mai târziu şi abia acum firma care deţine terenul, Spectru 2001 SRL a solicitat şi obţinut certificat de urbanism.
Potrivit informaţiilor înscrise în document, investiţia este realizată de firma Denix Invest SRL, care a încheiat cu Spectru 2001 un contract de folosinţă-comodat, în data de 10 iunie 2016. Hotelul va fi însă mai înalt decât se dorea în 2009, certificatul de urbanism fiind eliberat pentru un complex cu demisol, parter şi 8 etaje, cu funcţiunea apart-hotel.
Legătura dintre deţinătorul terenului din Mamaia şi firma care realizează investiţia datează din 2009, când asociatul unic al Spectru 2001, Messerschmitd Sofrone, cesiona toate părţile sociale către Denise Bojan, care devenea asociat unic şi administrator al societăţii. Din 2010 până în 2015 – ultimul pentru care există informaţii fiscale, firma nu a avut niciun fel de activitate şi un singur angajat.
Potrivit presei locale din judeţul Vâlcea, Denise Bojan este fiica fostului subprefect Viorel Popescu, care între timp a divorţat şi s-a căsătorit şi fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, devenind Denise Bălan. De fapt, Denise Bălan este şi asociat în firma Denix Invest SRL Râmnicu Vâlcea, cea care va realiza investiţia din Mamaia.

Comenteaza acest articol

css.php