Testele nationale: Vezi aici rezultatele online

Rezultatele partiale obtinute de elevi la Evaluarea Nationala 2011 pot fi aflate in cazul unor judete si de pe Internet. Nu toate inspectoratele scolare judetene au decis sa publice aceste rezultate, asteptand rezolvarea constestatiilor.

Rezultatele finale vor fi anuntate pe 27 iunie pe site-ul Ministerului Educatiei.

Deocamdata, elevii pot afla notele obtinute fie de la avizierele scolilor absolvite, unde au fost publicate inca de vineri, fie, daca sunt norocosi, de pe Internet.

Rezultate partiale care pot fi gasite online:

Arad
Catalogul rezultatelor evaluarii nationale 2011

Bihor
Rezultate intermediare

Dolj
Dolj- Centrul Zonal numarul 1

Dolj- Centrul Zonal numarul 1

Galati
Rezultatele evaluarii inainte de contestatii

Hunedoara
Statistici inainte de contestatii

Olt
Descarca rezultatele in format .xls

De asemenea, conform Realitatea TV, aproape 60% dintre dintre absolventii claselor a VIII-a din Capitala au obtinut, inaintea de solutionarea contestatiilor, note mai mici de 7 la evaluarea nationala.

Inspectoratul Scolar Bucuresti nu a publicat rezultatele pe Internet, dar conform datelor de care dispune inainte de contestatii, 44% dintre elevi au luat note intre 5 si 6,99, iar aproape 15% au obtinut note sub 5.

La Suceava, conform rezultatelor partiale, din cei aproximativ 9.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a, peste 2.000 au picat testele nationale, iar alte cateva sute au absentat.

1.482 de elevi au luat note sub 5 la testul national de matematica, iar 781 au luat note sub 5 au obtinut la limba romana.

Au fost si copii care au obtinut nota 10 la una dintre materiile de examen. Astfel, 74 de elevi au luat punctaj maxim la testul de limba romana, iar 151 la matematica.

La Botosani, rezultatele obtinute inainte de verificarea contestatiilor arara ca dintre 5.480 de elevi care au participat la evaluarea nationala, 20% nu au reusit sa obtina macar nota cinci.

La limba romana, 42 de absolventi de gimnaziu au luat note cuprinse intre 1 si 1,99 iar alti 786 de candidati au primit intre 2 si 4,99. Doar 11 elevi au stiut de 10 la aceasta materie.

Nici la matematica nu a fost mai bine, mai ales ca elevii s-au plans ca subiectele au fost foarte grele. 66 dintre elevii botosaneni nu au reusit sa obtina macar doua puncte, iar alti 1.500 au primit note sub cinci. Un singur elev din judetul Botosani, absolvent al Colegiului Mihai Eminescu, a primit nota 10 la ambele probe de examen.

La Bacau, alti 1.700 de absolventi nu au reusit sa obtina nota 5 la matematica, iar alti 939 au picat examenul la romana, din cei 7.500 de elevi evaluati.

220.000 de elevi au participat in 2011 la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a care s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie. Inscrierea in clasa a IX-a se va face pe baza mediei de admitere. Aceasta reprezinta media aritmetica intre media generala la evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

ziare.com

Comenteaza acest articol

css.php