Țigări de contrabandă, ascunse pe o navă care a acostat în Portul Constanța

Țigări de contrabandă, ascunse pe o navă care a acostat în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanța sub pavilion Belize, 15.000 ţigarete de contrabandă, pe care patru cetăţeni străini au încercat să le introducă ilegal în România.
În data de 10.05.2018, în Portul Constanța, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, împreună cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, acționând în baza unei informaţii, a efectuat controlul specific asupra unei nave sub pavilion Belize, sosită din direcţia Tartus (Siria).
În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-unul dintre compartimentele navei, 750 pachete cu ţigări marca Elegance, fără timbru fiscal.
Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 11.250 lei, iar poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele a trei cetăţeni Siria și a unui cetățean Iordania, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Comenteaza acest articol

css.php