Tinerii matematicieni se intrec la Universitatea Ovidius

Facultatea de Matematică şi Informatică, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanţa, organizează, în perioada 10-11 mai 2012, cea de-a doua ediție a „Workshop for Young Researchers in Mathematics”.

Manifestarea este organizată în colaborare cu Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române (IMAR), Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Filiala Constanţa și Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București.

Lucrările vor avea loc la sediul Facultății de Matematică şi Informatică, bdul Mamaia nr.124, începand cu data de 10 mai, ora 8.30.

La manifestare vor participa cadre universitare și cercetători de la prestigioase universități și institute de cercetare din țară: Institutul de matematică „Simion Stoilow ” al Academiei Române, Universitatea din București, Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnică București, Academia de Științe Economice București. Vor susține expuneri, alături de cercetătorii români și numeroși matematicieni din Belgia, Franța, Spania, Italia, Statele Unite.

Workshop-ul este structurat pe două secțiuni: Algebră, teoria numerelor, geometrie, geometrie algebrică și Analiză, matematică aplicată și ecuații cu derivate parțiale.

Anul acesta, în cadrul secțiunii de algebră, va avea loc o sesiune specială de algebră comutativă, organizată de Facultatea de Matematică și Informatică, prin lect.univ.dr. Denis Ibadula, în colaborare cu lect.univ.dr. Marius Vlădoiu și asist.univ.dr. Dumitru Stamate, de la Universitatea București, și Bogdan Ichim, de la IMAR, București, dedicată profesorului Dorin Popescu, Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius”, aflat la cea de-a 65-a aniversare.

Workshop-ul reprezintă o întâlnire a tinerilor cercetători de top din domeniul matematicii, care au fost de-a lungul timpului beneficiarii unor burse doctorale sau post-doctorale la prestigioase universităţi din ţară sau străinătate, care au accesat și obținut fonduri europene, granturi de cercetare naţionale şi burse postdoctorale, beneficiind astfel de fonduri guvernamentale şi europene destinate cercetării în domeniul matematicii.

Din Comitetul de organizare fac parte cercetător dr. Florin Ambro, cercetător dr. Liviu Ignat, cercetător dr. Ionel Popescu, Institutul de matematică al Academiei Române, cercetător dr. Wouter Castryck, Katholieke Universiteit of Leuven, Belgia, lector univ. dr. Costantin Costara, cercetător dr. Cristian Enache, lector univ. dr. Denis Ibadula, Universitatea „Ovidius” din Constanța.

 

Comenteaza acest articol

css.php