Toată familia lui Bercea Mondial, amestecată în şantajarea lui Mircea Băsescu

Toată familia lui Bercea Mondial, amestecată în şantajarea lui Mircea Băsescu

Neamul lui Bercea Mondial a fost trimis, ieri, în judecată de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. Soţia, fiica, fiul, concubinul fiicei şi fiul acestuia, respectiv nepotul lui Bercea, sunt acuzaţi de şantaj, victima fiind Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Flagrantul în acest dosar a fost făcut la sfârşitul lunii mai a.c., când procurorii DNA l-au prins pe ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, pe concubina acestuia şi fiica interlopului, Izaura Anghel, şi pe fiul acesteia, Grinică Ion Anghel, după ce au primit, în biroul lui Mircea Băsescu din Portul Constanţa, suma de 10.000 de euro. Plângerea iniţială a fost făcută la sfârşitul anului trecut, după ce pe 1 noiembrie 2013 s-a lansat prima ameninţare, dar atunci procurorii au considerat că nu există destule dovezi şi au clasat dosarul. Acesta a fost redeschis în momentul în care şantajiştii au devenit agresivi. Potrivit anchetatorilor, pe 26 şi 29 mai a.c. Marius Constantin a exercitat constrângeri asupra lui Mircea Băsescu să îi dea 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. În caz contrar, va face publice înregistrări prin care se arată că este implicat în fapte de corupţie. Pentru că i-a dat pe mâna procurorilor pe sora sa, pe nepotul şi cumnatul, fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, l-a sunat la două zile după flagrant pe Mircea Băsescu, din Penitenciarul Colibaşi. I-a cerut să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj şi, astfel, cumnatul său, Marius Constantin, să fie pus în libertate prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Mircea Băsescu a fost ameninţat, iarăşi, cu imaginile compromiţătoare.

Procurorii au tras tare şi au finalizat cercetările, trimiţând în judecată cinci persoane. Este vorba despre Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv, Izaura Anghel, concubina primului menţionat, şi Grinică-Ion Anghel, minor în vârstă de 17 an, sub control judiciar, toţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante. Fiul lui Bercea şi fratele Izaurei, Florin Anghel (aflat în penitenciar, pentru executarea unei alte pedepse), a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă. Mama acestora, Fănica Anghel, are cea mai „subţire“
acuzaţie şi anume doar şantajul.

Pentru că nu şi-au primit banii şi Mircea Băsescu nici nu şi-a schimbat declaraţia, familia Anghel s-a ţinut de cuvânt. În primă fază, Florin Anghel i-a făcut plângere fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. Apoi a prezentat imagini video în care este prezentat fratele preşedintelui şi se discută de sute de mii de euro, bani daţi pentru eliberarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Drept urmare, D.N.A.-ul l-a citat pentru audieri pe Mircea Băsescu, l-au reţinut şi chiar l-au arestat preventiv pentru trafic de influenţă.

Cătălin SCHIPOR

Comenteaza acest articol

css.php