Tort cu cremă de ciocolată

Tort cu cremă de ciocolată

Ingrediente
Pentru blat
125 g făină
1 ou
40 g cacao
75 ml cafea
1 linguriță bicarbonat de sodiu
75 ml ulei
75 g iaurt
1 praf sare

Pentru cremă
500 g ciocolată neagră
200 g smântână pentru frișcă
Pentru decor
100 g smântână pentru frișcă, bătută

Mod de preparare
Pentru blat, se combină toate ingredientele solide, apoi se omogenizează în cele lichide, inclusiv oul, amestecate separat. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă rotundă tapetată și se dă la cuptorul încins până când trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, se topeşte pe baie de aburi ciocolata ruptă, împreună cu smântâna, se amestecă până când se topește ciocolata și se lasă la răcit. Din când în când, trebuie mixată ca să devină pufoasă.

Întinzi crema, păstrezi puțină din ea și pentru decor, peste blatul de cacao, având grijă să-l îmbraci și pe margini și îl decorezi cu frișca bătută și cu crema de ciocolată rămasă. Îl ții la rece până îl servești.

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php