Tort cu pişcoturi şi cremă de ciocolată

Tort cu pişcoturi şi cremă de ciocolată

Ai nevoie de
Pentru blat
3 ouă

3 linguri zahăr

3 linguri făină

1 plic zahăr vanilat

2 linguri ulei

1 praf de sare

15 pişcoturi

½ plic praf de copt

Pentru crema de ciocolată
300 g ciocolată neagră

400 ml frişcă lichidă

50 g unt

2 linguriţe coniac

100 g nucă

Pentru crema de unt
200 g unt

150 g zahăr

2 ouă

100 g fulgi de migdale prăjiţi

200 ml compot

Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Freci gălbenuşurile cu zahărul tos şi cel vanilat până capătă o consistenţă cremoasă, torni uleiul în fir subţire, încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o formă rotundă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit şi-l tai în jumătate.

Pentru crema de ciocolată, rupi ciocolata bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi împreună cu untul. O dai deoparte, o laşi la răcorit şi o omogenizezi cu frişca bătută. Adaugi nucile măcinate şi coniacul, apoi omogenizezi. Dai crema la rece.

Pentru crema de unt, baţi ouăle şi le pui într-un vas pe baie de aburi. Adaugi zahărul şi amesteci constant până când se dizolvă. Dai deoparte şi amesteci continuu până când se răceşte crema. Mixezi untul la temperatura camerei până devine ca o spumă, încorporezi crema de ouă şi omogenizezi.

Pui peste prima foaie de blat, însiropată cu compot, un sfert din crema de ciocolată, apoi un strat de pişcoturi trecute prin compot, un nou strat de ciocolată, un strat de pişcoturi însiropate şi repeţi până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de cremă de ciocolată. Pui foaia de blat rămasă şi o însiropezi. Îmbraci blatul în crema de unt şi presari pe deasupra şi pe margini fulgi de migdale. Decorezi după imaginaţie.

clickpentrufemei.ro

Comenteaza acest articol

css.php