Transport ilegal de midii, descoperit de către polițiștii de frontieră

Transport ilegal de midii, descoperit de către polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență un cetăţean român care transporta cu un autoturism, aproximativ 160 kilograme de midii în cochilie, fără documente legale.

În data de 13.03.2018, în jurul orei 11.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, în apropierea portului Constanța, un autoturism marca Dacia, model Super Nova, la volanul căruia se afla cetățeanul român I.M., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanța.
În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 163,7 kg midii în cochilie, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.
Persoana a declarat că a obţinut midiile din zona Portului Constanța şi intenţiona să le folosească pentru consum propriu.
Întreaga cantitate de midii a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”.

Comenteaza acest articol

css.php