Tratamente naturiste cu efect cicatrizant

Tratamente naturiste cu efect cicatrizant

Tratamente naturiste cu efect cicatrizant! Pentru cicatrizarea rănilor ușoare și a arsurilor, aplică unguente și comprese cu plante care au efect antiseptic.
Unguent din frunze de nuc
Contra rănilor superficiale, ca zgârieturile sau iritațiile poți folosi un unguent din frunze de nuc. Pui circa 15 g de frunze la macerat în 100 de grame de ulei vegetal. Le lași 7 zile, apoi fierbi amestecul și-l mai lași 3 ore înainte de strecurare. Pui 15 grame de ceară de albine și dai iar la fiert o jumătate de oră. Răcești compoziția, după aceea o torni într-un recipient închis la culoare, în loc ferit de lumina directă a soarelui.

Decoct de salcie
Din 15 grame de scoarță de salcie mărunțită și 250 ml de apă poți prepara un decoct cu efect astringent, tonic, potrivit pentru tratarea ulcerațiilor pielii. Fierbi amestecul 10-15 minute, apoi strecori decoctul, îl răcești și-l folosești pentru băi locale sau comprese pe locurile cu probleme.

Comprese cu salvie
Rănile, seboreea (afecțiune a tenului manifestată printr-o secreție excesivă de sebum), ulcerațiile se vindecă mai repede cu ajutorul infuziei de salvie. Folosești o linguriță de plantă peste care pui un pahar de apă clocotită. Lași 15-20 de minute la infuzat, apoi la răcit. Pe locurile afectate, aplici pentru 10-15 minute comprese cu această infuzie.

Frunze zdrobite de pătrunjel și salcâm
Cel mai simplu mod de a dezinfecta și grăbi cicatrizarea rănilor este să aplici un remediu cu ceva de ai la îndemână în casă, cum ar fi pătrunjelul. Pisezi câteva frunzulițe de pătrunjel și le aplici pe locul dureros. Și frunzele de salcâm pot fi folosite în același mod pentru a vindeca rănile și arsurile.

Ceai de soc sau de sunătoare
Astringente, cicatrizante, antiseptice, ceaiurile de sunătoare și de soc acționează în arsurile superficiale, la furunculi. Amesteci 3-4 lingurițe de plantă și 250 ml de apă clocotită, apoi lași la infuzat 20 de minute. Din ceaiul obținut, faci comprese pe care le aplici pe zonele cu probleme.

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php