Tratamente naturiste cu vâsc

Tratamente naturiste cu vâsc

Vinul de vâsc combate tusea
Dacă te sâcâie tusea sau sughiţul persistent, vinul de vâsc este o alegere bună să-ţi regăseşti liniştea. În plus, este ideal când ai imunitatea scăzută sau dacă suferi de hipertensiune arterială.

Pentru prepararea vinului, ai nevoie de 7 linguri de vâsc măcinat şi un litru şi jumătate de vin alb. Lasă amestecul la macerat zece zile, agitându-l în fiecare zi. După aceea, strecoară-l şi pune-l într-un vas închis la culoare.

Tinctura de vâsc întărește imunitatea
Este un preparat pe care-l găsești în magazinele cu produse naturiste care te poate ajuta în mai multe situații. Dacă nu te mai lasă tusea, poți lua o linguriță de tinctură de vâsc cu 100 ml de apă, de 3 ori pe zi.

În bolile respiratorii, astm, viroze sau răceli care revin sau care trec greu din cauza reducerii imunității, te ajută să iei o jumătate de linguriță de tinctură amestecată cu 100 ml de apă, de 4 ori pe zi.

Într-un mod asemănător se poate folosi tinctura dacă suferi de hipertensiune, probleme legate de memorie, arterioscleroză, tulburări cauzate de instalarea menopauzei.

Maceratul de vâsc alungă oboseala și amețelile
O cură cu macerat de vâsc este benefică pentru pancreas, stimulează metabolismul și funcția cardiacă, normalizează tensiunea arterială, reglează tulburările hormonale. Maceratul te poate ajuta și dacă te simți obosit, moleșit, dacă ai amețeli sau tulburări de vedere.

Cura cu macerat de vâsc se ține o lună și jumătate astfel: se beau zilnic 3 căni de macerat, timp de 3 săptămâni, apoi 2 căni, timp de 2 săptămâni, iar în ultima zi, se bea o singură cană de macerat. Fiecare cană de ceai se bea în acest fel: o jumătate de cană înainte de masă și o altă jumătate după ce ai luat masa. Pentru a prepara maceratul, pui 250 ml de apă rece peste 4 lingurițe de vâsc uscat și mărunțit. Le lași acoperite, timp de 8 ore, apoi strecori și îndulcești cu puțină miere.

Atenție!

Pentru tratamente naturiste, procură vâsc din magazine cu produse naturiste, unde se găsește sub denumirea de ceai de vâsc sau de vâsc cu rămurele!

Preparatele medicinale pe bază de vâsc nu sunt recomandate în sarcină și alăptare!

clicksanatate.ro

Comenteaza acest articol

css.php