Trei premii pentru Asociatia “Daruieste Aripi”, la Gala Societatii Civile

Trei premii pentru Asociatia “Daruieste Aripi”, la Gala Societatii Civile

Luni, 12 iunie 2017, in cadrul Galei Societatii Civile desfasurata la Teatrul National din Bucuresti, Asociatia Daruieste Aripi a primit trei premii in competitia nationala care recunoaste implicarea sociala si exemplele de succes ale organizatiilor neguvernamentale cu proiectul: Constructia Sectiei de Onco-hematologie si Reumatologie Pediatrica din cadrul Spitalului Judetean Constanta – Centrul Medical de Zi pentru Copii FOCUS .

„Ideea Centrului Medical Focus s-a nascut din nevoia tot mai acuta de a oferi copiilor bolnavi de cancer din judetul Constanta un loc prietenos unde sa primeasca, pe langa tratamentul aproape de casa, atat de important, si suportul emotional care sa ii sprijine in lupta cu boala. Paradoxal, desi judetul Constanta este unul din judetele unde numarul copiilor diagnosticati cu cancer, depaseste media pe tara, in tot sud-estul Romaniei, nu a existat pana la aparitia centrului FOCUS, un loc care sa serveasca acestui scop”, a declarat dr. Adriana Apostol, coordonatorul medical al Centrului.

Pe scurt, realizarea acestui proiect inseamna:
Diagnostic precoce in cancer la copii – sansa mare de vindecare, respectiv supravietuire;
Spatiu creat exclusiv pentru nevoile copiilor bolnavi: loc de joaca, cabinet de psihologie, saloane de tratament moderne si sala recoltare analize;
Tratament si monitorizare activa, aproape de casa;

Alina VASEA, fondatoarea Daruieste Aripi a declarat:” Am fost onorati sa primim premiile la Categoriile Sanatate si Originalitate. Sectia de onco-hematologie si reumatologie pediatrica de la Constanta este o dovada ca initiativele responsabile si partneneriatul cu profesionisti adevarati sunt premisele unui proiect care nu poate decat sa izbandeasca. Iar Marele Premiu al Galei Societatii Civile il dedicam copiilor care vin zilnic la tratament si monitorizare si pentru care niciun efort nu este prea mare. Ei sunt adevaratii invingatori!”

Comenteaza acest articol

css.php