Trei zile de ger năpraznic. Meteorologii au emis Codul Galben

Trei zile de ger năpraznic. Meteorologii au emis Codul Galben

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, două noi Coduri Galbene. Astfel, în zilele de 07, 08 şi 09 ianuarie, vremea va fi geroasă în toată ţara, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.

De asemenea, de astăzi, ora 10,00, până duminică, ora 22,00, se vor produce intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită, in jumătatea de est a ţării, deci inclusiv în judeţul Constanţa.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.
Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.

În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comenteaza acest articol

css.php