Triathlon Challenge Mamaia cel mai mare triathlon din Europa de Est și Balcani

Triathlon Challenge Mamaia cel mai mare triathlon din Europa de Est și Balcani

 

În primul week-end din această toamnă (4-6 septembrie 2015), stațiunea Mamaia va găzdui o nouă ediţie a Triathlon Challenge Mamaia, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Est și Balcani, care are pentru al doilea an la rând şi statut de etapă de Cupă Europeană Premium de Triathlon, unul dintre cele trei evenimente premium care au loc anual în Europa.

Cu trei săptămâni înainte de startul oficial, la evenimentul din Mamaia și-au anunțat deja prezența cei mai cunoscuți triathloniști din Europa, dar și sportivi importanți din România, care se vor întrece pentru cele 400 de puncte (pentru cupa premium) și care vor conta pentru clasamentul european de profil. De asemenea, potrivit organizatorilor, și premiile în bani cresc considerabil, față de anul trecut, de la 12.500 de Euro (pentru o cupă normală) la 25.000 de Euro (pentru proba olimpică). Astfel, premiile atat pentru amatori cat si pentru olimpici ajung la 31.000 de euro, fiind cel mai mare fond de premiere din Europa de Est.

Organizatorii acestei ediţii mai anunţă că sportivii profesioniști și amatori se mai pot înscrie la una din cele cinci probe de concurs disponibile: Supersprint, Sprint, Olimpic, Ştafeta sprint și Ștafeta olimpică, ultimele două, probe de echipă. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani pot participa la Aquatlon sau la Duatlon, iar pentru susținători (familie, prieteni, colegi) va exista un cros, Beach Run, de patru kilometri.

George Cîrstea

Comenteaza acest articol

css.php