Trump nu glumeşte: a semnat ordinul pentru construirea zidului între SUA şi Mexic

Trump nu glumeşte: a semnat ordinul pentru construirea zidului între SUA şi Mexic

Instalat de mai puţin de o săptămână la Casa Albă, preşedintele american Donald Trump pune deja în aplicare măsurile pe care le-a făcut publice în campania electorală. El a semnat, miercuri, un ordin de iniţiere a construirii zidului la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic. De asemenea, el a mai semnat un alt ordin pentru a bloca acordarea de fonduri federale pentru metropolele americane considerate ”sanctuare” pentru imigranţii ilegali, printre acestea se numără Los Angeles, San Francisco, dar şi New York City, transmite Reuters, citat de News.ro.
Lucrările pentru ridicarea zidului vor începe din banii contribuabililor americani, dar Trump a explicat că şi liderii mexicani vor plăti pentru zidul destinat să puna capăt imigraţiei de la graniţa sudică a SUA. De cealaltă parte, oficialii mexicani resping ideea construirii acestui zid, precum şi eventuale plăţi către SUA.
Pe de altă parte, viaţa politică din Mexic este zguduită de un imens scandal, după ce preşedintele Enrique Pena Nieto a anunţat că se va întâlni cu Donald Trump, opoziţia cerându-i să nu participe la întrevedere.

Comenteaza acest articol

css.php