Uleiul de palmier, mai sănătos?

Uleiul de palmier, mai sănătos?

Originar din Africa, acest tip de ulei este folosit de peste 5.000 de ani. Se obţine prin presarea miezului fructului de palmier. Furnizează energie organismului, îmbunătăţeşte vederea, previne cancerul, creşte sistemul imunitar, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature şi protejează împotriva bolilor de inimă. Acizii saturaţi din varinata nehidrogenată nu dăunează vaselor de sânge.

Beneficii pentru ochi si piele
Fiind o bogată sursă de vitamina A, uleiul de palmier ajută la menţinerea sănătăţii pielii, a părului, a gingiilor şi a unghiilor. Vitamina E, şi ea prezentă în cantităţi mari în uleiul de palmier, are rol antioxidant, prevenind boala Alzheimer, afecţiuni ale ochilor şi unele tipuri de  cancer.

Dar cel mai important, beta-carotenul, este cel care furnizează energie organismului şi echilibrează nivelul hormonal. De asemenea, acest antioxidant este extrem de important pentru îmbunătăţirea vederii. Dacă înlocuieşti uleiul de floarea-soarelui sau de măsline cu cel de palmier poţi preveni afecţiuni ale ochilor precum degenerescenţa maculară ori cataracta.

Cum îl alegi
Nutriţioniştii recomandă uleiul de palmier nehidrogenat pentru că este bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3 şi Omega-6. Are punctul de ardere ridicat –  230°C, motiv pentru care nu se descompune în substanţe toxice, cancerigene. Dacă este depozitat la o temperatură mai mică de 20°C, uleiul de palmier devine solid, dar nu îşi pierde din calităţi.

Info

Cercetătorii spanioli de la Universitatea din Alicante, Spania au demonstrat că uleiul de palmier elimină mai puţină acroleină (substanţă periculoasă pentru organism) în timpul prăjirii, decât cel de floarea-soarelui sau de măsline.

click.ro

Comenteaza acest articol

css.php