Ultima zi de campanie electorală

Ultima zi de campanie electorală

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale se încheie sâmbătă dimineaţă, la ora 7.00. Cei 14 candidaţi înscrişi în competiţia electorală mai au la dispoziţie doar astăzi să-şi mai promoveze proiectul pentru România, secţiile de votare urmând să fie deschise duminică dimineaţă, la ora 7.00, şi se închid la ora 21.00.

În judeţul Constanţa nu au fost înregistrate evenimente notabile, o singură sesizare fiind adusă în atenţia reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean şi aceasta a fost trecută pe lista celor neîntemeiate. Pentru cetăţenii care nu se află în ţară în ziua votului, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se vor afla în străinătate la data la care au loc alegerile prezidenţiale, să se asigure că deţin acte de identitate valabile pentru a putea vota, reamintind că titlul de călătorie, pe baza căruia se poate vota, potrivit Legii 370/2004, nu se eliberează gratuit.

Revenind la pregătirea alegerilor, în judeţului Constanţa se vor deschide un număr de 551 de secţii de votare, dintre acestea 209 urmând să fie deschise la nivelul municipiului Constanţa, iar în străinătate vor fi deschise 294 de secţii de votare. Peste 50.000 de oameni din dispozitivele M.A.I. urmând să fie în teren duminică, în ziua votului.

Comenteaza acest articol

css.php