Un celebru actor dă vina pe sexul oral pentru boala care l-a afectat

Un celebru actor dă vina pe sexul oral pentru boala care l-a afectat

Actorul Michael Douglas a vorbit despre cancerul în gât într-un interviu pentru The Guardian, cu care a fost diagnosticat în 2010, și a explicat că boala nu a fost cauzată de alcool sau de tutun, ci de sexul oral, potrivit The Guardian, citat de B1.ro.

„Nu vreau să fiu prea explicit, dar acest tip de cancer este provocat de virusul HPV, care poate fi contactat în timpul sexului oral. Da, există o boală cu transmitere sexuală ce cauzează cancerul”, a spus Douglas.

Acesta a vorbit și despre momentele în care s-a luptat cu cancerul: “Am slăbit 20 de kilograme”, a mărturisit Michael Douglas.

Michael Douglas a fost diagnosticat cu cancer esofagian, boala de care s-a vindecat în urma unui tratament cu chimioterapie.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, aproximativ 60% din cazurile de cancer în gât sunt legate de HPV. Se estimează că, în fiecare an, în S.U.A., mai mult de 2.370 de cazuri noi de cancer orofaringian legate de HPV sunt diagnosticate la femei și aproximativ 9356 sunt diagnosticate la bărbați, conform healthland.time.com.

Comenteaza acest articol

css.php