Un motociclist fara permis a incercat sa mituiasca un politist

Un motociclist fara permis a incercat sa mituiasca un politist

Astăzi, 28 august a.c., în jurul orei 12:00, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant pe E.I.V., care a încercat să mituiască un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Suraia, jud. Vrancea, cu suma de 100 de euro, pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal.

Făptuitorul a fost depistat în data de 27.08.2014, în jurul orei 14:30, conducând pe drumurile publice o motocicletă, deși poseda doar permis de conducere categoria ”B”, motiv pentru care i s-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, înregistrându-se dosar penal și i-a fost reținut permisul de conducere, potrivit prevederilor legale în vigoare.
Azi dimineaţă, E.I.V. s-a prezentat la Postul de Poliție Suraia unde i-a oferit suma de 200 de euro agentului de poliție, solicitându-i restituirea permisului de conducere și anularea procesului verbal de constatare a infracțiunii sub pretextul că efectuează transport de persoane în Italia și permisul de conducere îi este absolut necesar. Constatând că este refuzat, făptuitorul a insistat cu ”oferta”, susținând că va reveni câteva ore mai târziu.
În urma denunţului formulat de către lucrătorul de poliţie, s-a procedat la organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant, ocazie cu care s-a utilizat tehnica operativă din dotarea S.J.A. Vrancea.
Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod penal.

Comenteaza acest articol

css.php