Un nou bloc turn, înghesuit într-un cartier de case

Un nou bloc turn, înghesuit într-un cartier de case

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului va lua astăzi în discuție proiectul firmei Rezkozan Impex SRL, care dorește să ridice un bloc cu șase etaje pe strada General Manu, în apropiere de intersecția cu bulevardul Mamaia. Clădirile vecine au parter și pod, până la parter și două etaje.
Potrivit memoriului tehnic depus la APM, firma constănțeană deține un teren cu suprafața de 274 mp, liber de construcții, iar viitorul bloc va avea o amprentă la sol de 180 mp. Se dorește construirea de apartamente cu două, trei și patru camere, în total se estimează 14 unități locative. În privința spațiilor verzi, constructorul promite să respecte minimul impus de lege, adică 10% din suprafața totală, din care o mică parte va fi amenajată la sol, restul în jardiniere, la etajele clădirii. La parterul blocului se vor amenaja spații de birouri și comerciale.
Pe de altă parte, în certificatul de urbanism emis la începutul acestui an se menționează că imobilul va avea subsol, demisol, mezanin, între 4 și 6 etaje, dar și terasă, ceea ce înseamnă că, dacă va recurge la prevederile legale care permit supraetajarea cu 20% din suprafață, viitorul bloc va avea opt etaje.
Rezkozan Impex SRL Constanţa a luat ființă în 2001, iar obiectul principal de activitate este prelucrarea şi comercializarea lemnului, fondatori fiind egiptenii Hesham El-Tabei El Said Rezk, Taha El Tabei El Said Rezk, El Tabei El Said Khalil Rezk şi Hany El Tabei Al Said Rezk.

Comenteaza acest articol

css.php