Un nou târg agroalimentar se va construi în Băneasa

Un nou târg agroalimentar se va construi în Băneasa

Localitățile constănțene care au reușit să întocmească proiecte eligibile de dezvoltare a infrastructurii mai au de așteptat până când banii din bugetul central ori din cel european le vor intra efectiv în conturi și vor putea demara lucrările pe care le doresc pentru comunitate. Până atunci, investițiile urgente trebuie realizate, iar primarii gospodari caută soluții, apelând la sprijinul autorităților județene. Este și cazul orașului Băneasa, ai cărei edili și-au propus ca anul acesta, cât le mai permite vremea, să construiască infrastructura necesară unui târg agroalimentar.

Primarul Paul Coliș a solicitat ajutor de la Consiliul Județean Constanța, care în ultima ședință a aprobat un proiect prin care se alocă procentul de 20% din sumele defalcate din cotele de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură ce necesită cofinanțare locală. Localității Băneasa, care încă are statut de oraș, dar unde deja cetățenii au votat, la referendum, revenirea la categoria de comună, i-a revenit, prin alocare de la CJC, suma de 200.000 lei, cu acești bani urmând să fie finanțat viitorul târg.
Pentru alte investiții în infrastructură, primarul Paul Coliș a făcut deja demersuri, urmând ca cele mai multe să fie susținute din bugetul local, dar și din cel destinat modernizării zonelor rurale. Printre proiectele susținute de către edil se numără realizarea studiiilor tehnice de fezabilitate pentru modernizarea drumurilor, modernizarea și extinderea iluminatului public, dar și pentru reabilitarea și modernizarea clădirii fostei judecătorii. De asemenea, unitatea administrativ teritorială va mai achiziționa servicii de actualizare a Planului Urbanistic General, dar și de actualizare a proiectelor pentru un nou cămin cultural în localitatea Făurei și a Grădiniței Cărpiniș.
Primarul Paul Coliș și-a mai propus pentru acest an finalizarea achizițiilor pentru o serie de lucrări de investiții, astfel încât, dacă este posibil, să fie demarate și proiectele propriu-zise. Astfel, dacă achizițiile vor decurge fără contestații, locuitorii din Băneasa se vor bucura de un nou spațiu de recreere în centrul orașului, cu spații de joacă și alei pietonale, lucrare estimată la aproape 180.000 lei, iluminatul public va fi extins și modernizat, suma estimată fiind aproximativ 154.000 lei. Pentru noul cămin cultural din Făurei este nevoie de 147.059 lei, iar pentru construirea de noi cabine de așteptare in cele doua stații de autobuz situate pe strada Trandafirilor în zona spital și magazine C&D Holding, de 7500 lei.
Edilul Paul Coliș dorește, de asemenea, să înfrumusețeze centrul localității, iar în acest sens a obținut acordul Consiliului Local, care a probat alocarea sumei de 276.685 lei pentru întreținerea spațiilor verzi, 10.000 lei pentru reabilitarea podului din satul Făurei, 20.000 lei pentru construirea unei noi parcări în zona CNIPT.

Comenteaza acest articol

css.php