Un poliţist a refuzat 3.000 de lei mită

Un poliţist a refuzat 3.000 de lei mită

Ieri, 20 octombrie a.c., în urma desistării unui poliţist, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, au prins în flagrant un bărbat de 51 de ani, din Braşov, în timp ce a oferit 3.000 de lei unui poliţist din cadrul I.P.J. Covasna, pentru ca acesta să nu dispună măsura legală de sancţionare contravenţională, conform OUG 195/2002, precum şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere.

În fapt, în cursul aceleiaşi zile, acesta a fost depistat în trafic pe DN 11, pe raza localităţii Ozun, judeţul Covasna, în timp ce conducea o autoutilitară, având o îmbibaţie alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, procurorul a dispus începerea urmăririi penale faţă de bărbat, sub aspectul săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 C.p., cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.

Comenteaza acest articol

css.php