Cum ne pregătim pielea pentru plajă?

Cum ne pregătim pielea pentru plajă?

Ca să fie gata de plajă, pielea trebuie pregătită din timp. Gelurile de duş cu scrub îndepărtează celulele moarte, după care este necesară tonifierea şi hidratarea. Tot dupa duş, este indicată şi folosirea produselor anticelulitice.

În plus, dermatologii atrag atenţia că epilarea nu se face în ziua plecării în concediu, ci cu o zi, două înainte. Altfel, pot apărea iritaţii sau pete nedorite. Se folosesc şi soluţii după epilare pe bază de aloe, muşeţel şi eucalipt, pentru calmarea pielii şi prevenirea iritaţilor.

Pentru a te asigura că pielea ta va fi în siguranţă la expunerea solară, ai nevoie de un program de hidratare intens. Ai putea începe cu două săptămâni înainte. Zilnic, aplică un lapte puternic hidratant, recomandat fiind cel pe bază de struguri, care este un tratament puternic antiîmbătrânire şi antioxidant. De asemenea, poţi face două împachetări pentru hidratare puternică, pe bază de struguri, vin şi alge.

Nu se folosesc niciodată peelinguri sau exfolieri pe parcursul acestui program de pregatire, mai ales în timpul expunerii la soarele puternic de la mare.

În cazul în care ai pielea foarte albă, sunt indicate câteva şedinţe la solar, pentru a preveni arsurile solare. În plus, vei arăta mult mai bine, vei avea şi un bronz uniform şi vei putea uita de arsuri, bucurându-te de soare.

Tenul este partea care are cel mai mult de suferit la plajă, de aceea are şi nevoie de mai multă atenţie. Pe toată perioada verii, schimbă crema de faţă, înlocuind-o cu una foarte hidratantă şi cu protecţie UV. Foloseşte şi apa termală, pentru a oferi pielii porţia de apă zilnică. Iar exfolierea şi peelingul sunt interzise, măştile pentru ten recomandate fiind doar cele hidratante, poate chiar pe bază de unt.

Exfolierea se face numai la câteva zile după venirea de la mare, recomandate fiind formele mai uşoare.

Comenteaza acest articol

css.php