Cum să stai la plajă fără să te arzi?

Cum să stai la plajă fără să te arzi?

Pentru ca sesiunile de brozat la plajă să nu se încheie cu seri în care nu poţi să dormi din cauza arsurilor pe care le-ai căpătat în timp ce sperai să obţii o piele arămie şi senzuală, poţi pune în practică o serie de trucuri.

Stai la plajă la orele potrivite

Probabil că ai mai auzit acest sfat, câteodată deloc binevenit, când ai ocazia să stai doar câteva zile pe litoral. Din păcate, trebuie să ştii că atunci când te expui razelor ultraviolete între orele 10.00 si 14.00, ai cele mai mici şanse să te bronzezi frumos şi cele mai mari şanse să te alegi cu arsuri solare greu de tratat şi inestetice (chiar dacă aplici loţiune solară).

Protejeză-te cu loţiunile solare corecte

Piaţa cosmeticelor este ticsită de loţiuni solare cu diverse ingrediente, mai mult sau mai puţin eficiente. Trebuie să ştii că ai nevoie de un produs cu factor de protecţie SPF de minimum 15, dacă ai pielea normală, şi de minimum 30, dacă ai pielea sensibilă şi foarte deschisă la nuanţă. Loţiunile şi cremele cu silicon sunt cele mai rezistente, întrucât rămân active şi în contact cu apa.

Uleiurile de plajă care grăbesc bronzul produc mai degrabă arsuri decât piele de zeiţă exotică, de aceea este bine să le eviţi. Reaplică loţiunea solară pe tot parcursul expunerii la soare, chiar dacă ţi se pare ca pielea ta este în continuare albă ca laptele: pigmentul bronzului se observă abia seara, după duş!

Foloseşte accesorii de protecţie

Când eşti hotărât să îţi petreci o zi întreagă pe plajă, închiriază o umbrelă, dacă nu vrei să te alegi cu insolaţie sau arsuri dureroase.

În plus, poartă o pălărie de soare şi ochelari de soare cu lentilă dotată cu protecţie UV.

Hidratează-te din plin

Dacă vrei să îţi ajuţi pielea să lupte în mod natural cu agresiunile razelor de soare, bea apă din plin, cât te afli pe plajă. Ţesutul cutanat se usucă excesiv la plajă şi devine cu atât mai susceptibil arsurilor.

În plus, nu uita că pepenele roşu, castraveţii, piersicile şi alte fructe apoase, precum şi roşiile, sunt surse importante de hidratare, care te ajută să obţii un bronz admirabil.

Comenteaza acest articol

css.php