Loţiunile de plajă

Loţiunile de plajă

Folosirea cremelor de fotoprotecţie este obligatorie vara, însă atunci când nu le folosim corect, riscul de a dezvolta cancer de piele creşte considerabil, din cauza expunerii la razele ultraviolete.

Crema protectoare nu trebuie folosită doar atunci când ne expunem la soare în scopul bronzării, ci şi atunci când petrecem tot mai mult timp în aer liber.

Este recomandată, ca în primele primele zile de expunere la soare, crema cu SPF 50, iar după câteva zile putem utiliza şi SPF mai mic.

SPF reprezintă factorul de protecţie la acţiunea razelor UVB, iar numărul care însoţeşte SPF măsoara, practic, timpul până când apare riscul arsurii solare: pentru SPF 15, va dura de 15 ori mai mult timp până la apariţia arsurii decât dacă nu am aplica crema.

În ceea ce priveşte blocarea razelor UVB, SPF15 absoarbe 94% din radiaţii, SPF 30 absoarbe 97% din radiaţii, iar SPF 50 absoarbe 97% din radiaţii! Adică, în ceea ce priveşte absorbţia UVB, diferenţa este foarte mică, de doar 4% între SPF 15 şi SPF 50!

Crema de fotoprotecţie trebuie aplicată cu 20 de minute înainte de expunerea la soare şi iar după 2-3 ore.

Nu folosiţi loţiunile de plajă mai mult de un an! Loţiunile de plajă îşi pierd abilitatea de a bloca razele ultraviolete după un an, aşadar este recomandat să înlocuim produsele în fiecare vară.

Comenteaza acest articol

css.php