Victorie fara precedent

Podiumul Cupei Liceelor la StreetDance, ocupat de Constanta
Locul I a fost castigat de dansatorii Colegiului National Pedagogic „Constantin Bratescu“, urmati de elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga“ si cei ai Colegiului National „Mihai Eminescu“

Anul acesta, marea invingatoare a Cupei Liceelor la StreetDance a fost Constanta, si asta deoarece podiumul a fost ocupat doar de echipe din judetul nostru.

La finala nationala a concursului, desfasurata duminica, trupa „Pedagogic“, reprezentanta Colegiul National Pedagogic „Constantin Bratescu“, a ocupat locul I, cu un show care a impresionat juriul, dar si publicul. Elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga“ s-au clasat pe locul II, iar locul III a revenit Colegiului National „Mihai Eminescu“.

In lupta pentru titlul de „Cei mai buni dansatori ai tarii“ au facut senzatie 24 de trupe de liceeni, alaturi de invitatii de seama Grasu XXL si Alex Velea. „Coregrafii impresionante, puse in scena cu mult talent, costume sugestive si atitudine de invingatori: aceasta a fost «reteta» dupa care s-a desfasurat finala celei de-a patra editii a Cupei Liceelor la StreetDance“, au precizat organizatorii. Si se pare ca formula a fost extrem de apreciata de membrii juriului: „Este foarte greu sa decidem cine va ocupa podiumul! Am vazut astazi trupe talentate si cu adevarat dedicate dansului. Oricare ar fi decizia finala, cu totii sunteti castigatori”, acesta a fost mesajul juriului, inainte de a fi calculate punctajele finale.

Show-ul celor 24 de trupe de liceeni si a lui Grasu XXL si Alex Velea a fost completat de trupa Star, de la Clubul Copiilor si Elevilor „Marius Bunescu“ din Caracal, de un numar de gimnastica ritmica pus in scena de Irina Lalciu, membra a trupei Jackpot, si de demonstratia de hip-hop dance a lui Roberto Done din Constanta. Roberto este castigatorul la categoria lui de varsta la Hip-Hop International Romania si ne va reprezenta la Hip Hop International, in Las Vegas, la sfarsitul lunii iulie.

Sfarsitul zilei i-a prins pe participanti tot pe ritmuri de dans. Dupa anuntarea castigatorilor, toti cei care au participat direct sau indirect la concurs – elevi, invitati, spectatori si organizatori – au pornit catre Piata Constitutiei, pentru a fi alaturi de Alex Velea, la cel mai mare flash mob realizat vreodata in Romania – Summer Start Flash Mob. „Si aici, dansul a facut ca oameni cat se poate de diferiti sa rezoneze si sa se lase uniti de pasiunea lor, in incheierea unui week-end dedicat culturii urbane“, au mai precizat organizatorii.

Anca CHICU

Comenteaza acest articol

css.php