Viitorul n-a spart banca dinamovistă nici la a șaptea încercare

Viitorul n-a spart banca dinamovistă nici la a șaptea încercare

Startul play-off-ului din Liga 1 la fotbal nu a fost așa cum și-a dorit Gheorghe Hagi. Cel puțin ca scor. Cu presiunea pusă de Steaua de duminică seara, Viitorul s-a prezentat exemplar în fața lui Dinamo, dar norocul de care ai câteodată nevoie a lipsit cu desăvârșire. Formația din Ovidiu a ratat ocazii uriașe, a pus-o în mari dificultăți pe a șasea clasată, pentru a termina însă în corzi, o partidă care se dorea câștigată.

Cu istoric negativ la meciurile cu bucureștenii (Viitorul nu a bătut Dinamo pe propriul teren), constănțenii s-au așezat perfect în teren, unul excepțional dacă ținem cont de condițiile meteorologice din Dobrogea. Cu Ganea în zi de grație și Coman dispus la efort, în van însă, Viitorul a controlat o dispută în care oaspeții au încercat constant să spargă ritmul, profitând de orice moment de întrerupere pentru a fura câteva secunde de pe ceas.

Încet dar sigur, jocul a fost împins către careul lui Penedo, exemplar în cel puțin două faze în primul mitan, la o bombă a lui Vână și la o deviere nefericită a unui coechipier, la ultima fază înregistrându-se, de altfel, cea mai mare oportunitate a constănțenilor în prima repriză. Ganea, singur la opt metri (37) a oferit ultimele emoții majore înainte de odihnă, dar ritmul bun de joc a lăsat loc de speranțe că fanii zgribuliți vor vedea goluri, după odihnă.

Și startul a fost nebun. Purece s-a trezit cu o minge la șase metri, cu aproape toată poarta goală, dar a tras moale și i-a permis lui Penedo o intervenție de senzație, momentul fiind practic cel care a decis disputa. Cu vânt din față, Viitorul a construit mai greu, și după schimbarea de strategie a lui Contra, un antrenor care a reușit să schimbe fața unei formații ce părea sortită să joace în play-out, iar jocul s-a echilibrat vizibil, benzina „mânjilor” lui Hagi terminându-se cu zece minute înainte de final.

Simțind momentul, Dinamo a forțat finalul și a ratat 3-4 ocazii mari de gol, cu Nedelcearu și Popescu în rol de prim-soliști, și cu Râmniceanu salvând o remiză, într-o partidă pe care Viitorul a avut șansa s-o tranșeze, dar n-a reușit să schimbe ideea de echipă mică, redutabilă doar cu formații de același nivel.

Hagi a fost mulțumit

„Am jucat bine, am reușit să punem probleme, sunt mulțumit. Ne-am creat ocazii, am ținut bine piept unui adversar redutabil. (…) Noi suntem ăia tineri, frumoşi, care încercăm să răsturnăm toate pronosticurile. Ce am văzut în seara asta îmi dă încredere. Sper să am sâmbătă noroc foarte mare, să dau şi eu un gol, aşa cum ne-au dat ei în ultimele şase meciuri. Şi Niţă s-o greşească”, a explicat tehnicianul, fiind evident că deja meciul de sâmbătă, cu Steaua, este principalul subiect de discuție.

Comenteaza acest articol

css.php