Vin ploile! Meteorologii anticipeaza 50-70 l/mp

Vin ploile! Meteorologii anticipeaza 50-70 l/mp

Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi o atentionare Cod Galben de vreme rea, valabila pentru aproape toata tara. De astazi, 16 iunie, ora 18,00, pana pe 19 iunie, la ora 10,00, instabilitatea atmosferica se va manifesta in aproape toata zona de est a tarii, dar si la munte.
În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Pentru intervalul 17 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 03, atentionarea este Cod Galben, fenomenele vizate fiind ploile, care fi insemnate cantitativ. În toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Comenteaza acest articol

css.php