Vineri se decernează premiile USR filiala Dobrogea pe anul 2015

Vineri se decernează premiile USR filiala Dobrogea pe anul 2015

Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România organizează vineri, 16 decembrie 2016, la ora 13.00, la Muzeul de Artă din Constanța (Bulevardul Tomis, nr. 82-84) pentru decernarea Premiilor Filialei pe anul 2015, lansarea cărților Viața tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese și obiecte în pictura modernă românească. 1846 – 1916 – aparținând Doinei PĂULEANU și Reverii (poezii) – de Octavian Dumitru UNC, dar și a revistei Ex Ponto.

Prezentarea premiilor este realizată de Angelo MITCHIEVICI (preşedintele USR, Filiala Dobrogea, istoric literar), Sorin ROȘCA (poet) și Ovidiu DUNĂREANU (prozator), în compania directorului Muzeului de Artă din Constanța, doamna Doina PĂULEANU (istoric și critic de artă), gazda tradițională a USR de câțiva ani.

Juriul, format din președintele USR și membrii – prof. univ. Nicolae ROTUND (istoric și critic literar), conf. univ. dr. Sergiu MICULESCU (istoric și teoretician literar), Olimpiu VLADIMIROV (prozator) și Sorin ROȘCA (poet) – a pregătit 12 premii pentru următoarele categorii: proză, poezie, traducere, istorie literară și eseu, memorialistică, opera omnia, premiul Ex Ponto pentru Promovarea Imaginii Filialei Dobrogea a USR, Premiul pentru Promovarea Literaturii Dobrogene, Premiul de Excelență.

Pictura și poezia se reunesc pentru lansarea a două cărți deosebite. Un regal al imaginii în lectura avizată a doamnei Doina PĂULEANU, Viața tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese și obiecte în pictura modernă românească. 1846 – 1916 – cartea este prezentată de către doamna Anca IVAȘCU, redactor șef la editura Monitorul Oficial și istoricul prof. univ. dr. Ioan OPRIȘ.

Filigranul delicat al poemelor din volumul Reverii (Editura Ex Ponto) al prof. univ. dr. Octavian Dumitru UNC este pus în lumină de Angelo MITCHIEVICI și Ovidiu DUNĂREANU.

Armonia și spiritul sărbătorilor de iarnă sunt aduse de Corul Facultății de Arte al Universității ”Ovidius” din Constanța dirijat de asist. univ. Dragoș Mihai COHAL, la pian conf. univ. dr. Gabriela OPREA cu un program de Cântece de Crăciun, iar timbrul poeziei românești se face auzit prin recitalul de poezie susținut de asist. dr. Emanuel CRISTOIU – de la Facultatea de Arte a Universității ”Ovidius” din Constanța.

Comenteaza acest articol

css.php