Pedeapsă pentru violatorul unei fete care a încercat să se spânzure pentru a scăpa de coșmar

Pedeapsă pentru violatorul unei fete care a încercat să se spânzure pentru a scăpa de coșmar

Cornel Lungu, individul din comuna Peștera care a întreținut relații sexuale cu o minoră, fata vecinilor săi, timp de aproximativ trei ani, a fost condamnat definitiv. Bărbatul are de stat opt ani după gratii.

Minora a încercat să atragă atenția asupra ce i se întâmpla în iunie 2015, pe când avea 13 ani și a încercat să se spânzure. A fost găsită la timp și salvată, cazul intrând în atenția inspectorilor de la DGASPC Constanța. Vecinii familiei le-au spus celor de la protecția copilului că minora era nevoită să aibă grijă de cei 5 fraţi ai săi şi că era şi bătută cu regularitate de către mamă. Mama a negat toate aceste acuzaţii, stabilindu-se că fata a vrut să se sinucidă din pricina faptului că a fost certată pentru că a cumpărat îngheţată. Ulterior, la începutul lunii septembrie, s-a descoperit că fata trăia un coșmar de câțiva ani. Era abuzată sexual de către un vecin, în vârstă de 20 de ani, Cornel Lungu.
Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, violurile s-ar fi petrecut în intervalul 2011 – 2014, „în repetate rânduri, la date rămase necunoscute şi neputându-se stabili cu exactitate numărul actelor materiale“.
Conform procurorilor, Cornel Lungu, vecin cu părinţii copilei, ar fi obligat-o pe minoră să-i satisfacă fanteziile sexuale. Ar fi constrâns-o „să întreţină relaţii sexuale orale, timp în care îi introducea degetele în vagin, aceste acte petrecându-se atât la domiciliul inculpatului, cât şi al victimei, care locuia în vecinătatea acestuia“.

Pe același subiect:
S-a spânzurat pentru a scăpa de vecinul violator

La jumătatea lunii martie a.c., Cornel Lungu a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 8 ani pentru săvârşirea infracţiunii de viol – faptă din vara anului 2014. De asemenea i s-a interzis dreptul de a comunica cu victima Andreea Denisa U., cu reprezentanţii săi legali, Adriana U. şi Mitică U., şi cu martora Nicoleta Mădălina U. şi de a se apropia de aceştia la o distanţă mai mică de 20 metri. De asemenea, nu are dreptul de a se apropia de locuinţa victimei la o distanţă mai mică de 5 metri – pe o perioadă de 2 ani cu titlu de pedeapsă complementară. A fost admisă în parte și acţiunea civilă şi obligă inculpatul către reprezentantul legal al minorei la plata sumelor de 3000 lei cu titlu de daune materiale şi 60000 lei cu titlu de daune morale.
Sentința a fost atacată în apel atât de către inculpat cât și de către procurori. Magistrații Curții de Apel au respins ambele apeluri ca fiind nefondate.

Cătălin SCHIPOR

Comenteaza acest articol

css.php