Vita la cuptor in sos de vin rosu, un deliciu dupa sarbatorile de iarna!

Vita la cuptor in sos de vin rosu, un deliciu dupa sarbatorile de iarna!

Cum perioada sarbatorilor a trecut, toata lumea simte nevoia sa faca o pauza de la mancarurile grele si complicate. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne propune o reteta usoara potrivita inca frigului de afara. Reteta este cat se poate de simpla si gustoasa.

Ingrediente :

– 1 kg de antricot de vita sau muschiulet de vita

– 2 lingurite cu cimbru uscat

– 1 foaie de dafin

– 3 linguri cu bulion

– 150 ml vin rosu

– 50 ml ulei

– sare si piper dupa gust

Mod de preparare :

Incepem cu temperarea carnii, adica se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei (1-2 ore ). Cu 10-15 minute inainte de a fi gatita, carnea se asezoneaza din belsug cu sare, piper si cimbru,pe ambele parti. Dupa acest timp se tamponeaza bucata de carne cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa lasat de sare. Se stropeste carnea cu putin ulei si se intinde uniform pe toata bucata folosind o pensula sau chiar degetele. Intr-o tigaie incinsa se prajeste carnea cate 3-4 minute pe ambele parti pana capata o crusta. Se transfera apoi carnea intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade unde se mai tine timp de 30-40 de minute. In acest timp cat sta carnea la cuptor preparam sosul. In tigaia in care am fript carnea si a ramas un sos adaugam bulionul dizolvat in putina apa,apoi vinul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Scoatem carnea de la cuptor, o lasam sa se odihneasca in tava cateva minute apoi o taiem felii. Friptura de vita se serveste calda, stropita cu sosul de vin (strecurat ) alaturi de garnitura preferata. Cocosu Rosu va ureaza pofta buna!

Comenteaza acest articol

css.php