Vizită la nivel înalt, la Institutul Grigore Antipa

Vizită la nivel înalt, la Institutul Grigore Antipa

În data de 20 iulie 2017, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța a primit vizita unei delegații reprezentând misiunea diplomatică a Norvegiei în România, condusă de Excelența Sa, doamna ambasador Tove Bruvik Westberg.
Cu această ocazie, directorul general al INCDM, dr. ing. Simion Nicolaev, alături de directorul științific dr. Tania Zaharia, și șefii departamentelor de cercetare, au prezentat principalele domenii de activitate, precum și laboratoarele și dotările institutului.
E.S. doamna ambasador Tove Bruvik Westberg, aflată la încheierea mandatulul la București, a apreciat excelenta colaborare româno-norvegiană, concretizată îndeosebi prin granturile SEE (Spaţiul Economic European) și norvegiene. Aceste mecanisme de finanțare sprijină dezvoltarea socială și economică a României, precum și relațiile bilaterale și cooperarea dintre România și Norvegia, Islanda și Liechtenstein încă din anul 2007. De asemenea, au fost menționate și prioritățile următoarei perioade de finanțare 2014-2021, în valoare totală de 502,5 milioane euro. În acord cu prioritățile României și ale statelor donatoare, granturile SEE și norvegiene 2014-2021 vizează diferite domenii, dintre care cercetarea și mediul sunt prioritare pentru activitatea INCDM.
E.S. domnul Laurenţiu Adrian Lazăr, consul onorific al Norvegiei la Constanța, a subliniat numeroasele posibilități de cooperare între România și Norvegia, în special în domeniul maritim (de la educarea și instruirea celor care exploatează mediul marin la monitorizarea activităților de explorare și exploatare offshore pentru petrol și gaze).
De-a lungul timpului, INCDM „Grigore Antipa“ a colaborat excelent cu diferite instituții norvegiene (Universitatea de Tromso, Institutul de Cercetare din Bergen, Barklav etc.) fie în cadrul unor proiecte de cercetare, fie prin sponsorizări și sprijinul acordat activităților educaționale și de conștientizare.

Comenteaza acest articol

css.php