War of Worlds, expoziție de artă contemporană la Muzeul de Artă

War of Worlds, expoziție de artă contemporană la Muzeul de Artă

Centrul de artă contemporană MORA din București, împreună cu Muzeul de Artă Constanța, vă invită joi, 2 noiembrie 2017, ora 17:00, la vernisajul expoziției de artă contemporană, cu titlul War of Worlds.
Evenimentul este la a doua ediție și face parte dintr-un proiect organizat de Centrul de Arta MORA prin programul “What’s the matter?”. Acesta este curatoriat de Eugen Rădescu – manager cultural, curator și teoretician, cu studii în științe politice.
Expoziția este un eveniment paralel al Bucharest Biennale 8 (www.bucharestbiennale.org).
“Războiul lumilor este o expoziție despre CONFLICT, un conflict expus, social, între categorii, oameni, clase, ideologii – structuri sociale. Este o acuză la o lume pierdută, izolată, trăită prost, în termeni duri – conflictuali. Fiecare artist este invitat să-și expună propriile frustrări legate de ce e în jur, de economia vieții lor, structură emoțională, ideologie, religie, sex, rasă – cultură. Și toate la un loc… În lumea “neo”, “post” sau “hashtag”, identificarea cu un anumit tipar clasic generator de stabilitate este aproape imposibilă. Sănătatea a devenit mai mult decât o politică publică: este o preocupare a drepturilor umane și a apărării naționale. Interesul public asupra durerii și rănirii este morbid. Suntem tentați, și aproape obligați de sistem să devenim necrofili.
Ce situații mai putem construi intr-un război al lumilor, un conflict al culturilor, și unde este arta în tot acest vacarm? (Extras din eseul “WOW. War of the Worlds” de Eugen Rădescu)

Artiștii expozanți sunt: Irina Abaza (RO), Adrian Bîndiu (RO), Liviu Bulea (RO), Andreea Chirică (RO), Răzvan Ion (RO), Aghnie/Ika Jojua (GE), Niwa Yoshinori (JP), Mara Patriche (RO), Boris Peianov (RO/DK), Abdellah Taïa (MA/FR), Cristina Taras (RO).
Proiect co-finanțat de Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Comenteaza acest articol

css.php