Week-end prelungit și greu pentru jandarmii constănțeni

Week-end prelungit și greu pentru jandarmii constănțeni

În minivacanţa ocazionată de sărbătorirea „Zilei Marinei Române”, peste 100 de de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi I.S.U. Constanţa vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine şi pentru protecţia participanţilor la o serie de evenimente publice organizate în zona de responsabilitate.
În perioada 11-13 august a.c., oamenii legii vor fi prezenţi pe faleza Cazinoului din Constanţa, pentru asigurarea climatului de normalitate civică, la evenimentul cultural-artistic intitulat „Filme de Oscar”, totodată având în vedere şi siguranţa participanţilor la concertele simfonice organizate în cadrul proiectului cultural „Sunset Sea-mphony 2017” .
Luni, 14 august a.c., începând cu ora 08.30, jandarmii constănţeni se vor afla în zona monumentului „Crucea Marinarilor” situat pe faleza Cazinoului din Constanţa, pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a ceremonialului militar şi religios organizat cu ocazia ,,Zilei Marinei Române”.
În perioada 13-15 august a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia persoanelor care vor participa la activităţile organizate cu ocazia ,,Zilei Marinei Române” în municipiul Mangalia (spectacole de muzică de fanfară, ceremonial militar şi religios la Monumentul Marinarului Erou, exerciţii demonstrative, concursuri marinăreşti, expoziţie de tehnică, precum şi retragerea cu torţe).

În perioada 15-20 august a.c., jandarmii constănţeni vor asigura ordinea publică la „Zilele Oraşului Cernavodă”, eveniment ce va avea loc în Piaţeta Centrul Civic din localitate şi va cuprinde mai multe activităţi cultural-artistice.

Marţi, 15 august a.c., în intervalul orar 18.00-24.00, oamenii legii vor avea în vedere desfăşurarea într-un climat de ordine şi siguranţă a manifestărilor cultural-artistice organizate cu prilejul „Zilei comunei Siliştea”.

În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, jandarmii vor fi prezenţi alături de poliţişti la Aliman, pentru a asigura măsurile de ordine publică la serbarea câmpenească organizată în cadrul evenimentului „Zbor”.

Totodată, în perioada minivacanţei ocazionată de sărbătorirea Zilei Marinei Române peste 130 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 32 de obiective din competenţă.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor evenimente, recomadăm participanţilor următoarele:

– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
– respectarea indicaţiilor organizatorilor şi ale forţelor de ordine;
– evitarea implicării în conflicte de orice natură;
– respectarea traseelor de deplasare stabilite de organizator;
– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;
– evitarea purtării la vedere a obiectelor de valoare ce pot atrage atenţia;
– să nu participe la evenimente sub influenţa băuturilor alcoolice, să nu aibă asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materii expolzive, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant;
– acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot pierde cu uşurinţă în locurile aglomerate;
– să nu ezite să solicite sprijinul autorităţilor prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau să sesizeze cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Comenteaza acest articol

css.php