Ziua Marinei 2018, succes de public la Constanța

Ziua Marinei 2018, succes de public la Constanța

Centrul de greutate al manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Marinei Române este, astăzi, la Constanța, informează Primăria Constanța pe pagina de socializare a instituției, circa 20.000 de constănțeni și turiști participând la manifestări din postura de spectatori.

Activitățile organizate de Statul Major al Forțelor Navale s-au derulat pe faleza din fața Comandamentului Flotei, unde după alocuțiunile persoanelor oficiale, a avut loc un scurt serviciu religios, iar, pe mare, a fost depusă o ancoră de flori, în memoria eroilor marinari.

Zeul Neptun a venit din larg și a dat startul spectacolului naval, în deschidere, drapelele României, NATO și cel al Uniunii Europene fiind purtate de ambarcațiuni rapide, dar și de un elicopter Puma Naval.

Cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii, Nava-Școală „Mircea”, și cadeții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” au salutat publicul de pe faleză împreună cu velierul italian „Palinuro” și cu cadeții acestuia, veniți special pentru acest eveniment, iar „Vânjosul”, „Voinicul” și „Vârtosul”, cele mai noi remorchere multifuncționale ale marinarilor, au încântat publicul, prin manevre navale.

Spectacolul a continuat cu inserția aeriană a scafandrilor de incursiune, care sunt lansați de la bordul unui elicopter, urmată de o secvență de luptă împotriva aviației inamice, executată de toate navele din dispozitivul de pe mare.

În încheiere, în jurul orei 12.30, toate navele participante au salutat audiența printr-o paradă navală, iar Garda de Onoare și detașamentele de militari din Forțele Navale Române, împreună cu militari din Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și din Ucraina, care au participat în premieră la sărbătorirea Zilei Marinei Române, au defilat pe faleza din fața Comandamentului Flotei.

Manifestările au continua în Portul Tomis, unde, la ora 13.00, a fost dat startul concursurilor tradiționale marinărești, iar ziua se va încheia cu un concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale, începând cu ora 20.45, pe faleză, urmat de retragerea cu torțe a marinarilor militari, pe traseul Poarta 1 Port Constanța – Farul Genovez – Parcul Primăriei Municipiului Constanța – Comandamentul Flotei.

sursa: facebook.com/PrimariaConstanta/

Foto: arhiva

2 Comments

  1. La multi ani !!

Comenteaza acest articol

css.php